tirsdag 1. januar 2013

Regler for deltakelse på fellesturer i regi av HPK

Generelt


Harstad padleklubb (HPK) ønsker at flest mulig skal kunne delta på våre fellesturer. Havpadling generelt men spesielt i våre nordlige omgivelser krever aktsomhet, ferdighet og erfaring for å unngå unødige ulykker. HPK ser seg derfor nødt til å lage noen enkle regler for hvordan vi skal opptre på organiserte fellesturer i regi av HPK. En fellestur i regi av HPK, er en planlagt tur der styret har gitt kvalifiserte personer myndighet som turleder. Denne person skal i regi av HPK utøve vedtatte regler for deltakelse, og bla sjekke ut om deltaker er kvalifisert for fellestur. Deltakere som ikke fyller vedtatte regler skal nektes deltakelse ved planlagte fellesturer i regi av HPK.

Vedtatte regler


Alle som ønsker å ta del i våre felles turer må som minimumskrav ha gjennomført/beherske kameratredning under realistiske forhold i sjøen.
Deltaker må være kledd forsvarlig. Våtdrakt, tørrdrakt eller annen egnet padlebekledning (ikke vanlig turtøy) ansees som nødvendig antrekk det meste av året. Nødvendig redningsutstyr skal være med på turen.
Turleder skal ha mobilt samband med på fellesturer, dette for å kunne tilkalle hjelp om nødvendig. HPK besitter i dag 2 stk. håndholdt VHF telefoner for bruk på fellesturer.
Les forøvrig Tips for Sikker Havpadling fra Norges Padleforbund

Enkelt, trygt og sikkert!

Med hilsen
Styret HPK

Historie

Opprettet: Før oktober 2013, kopiert over fra den gamle hjemmesiden 2015-03-21